Selecteer een pagina

Even een foto uit de oude doos. Uit de tijd dat ik nog als diëtist werkte. Speciaal voor de Dag van de Diëtist.

Ondanks dat ik al lange tijd niet meer praktiserend diëtist ben, heb ik nog steeds een warm hart voor de beroepsgroep.

Tijdens mijn carrière heb ik mij blijvend ingezet voor de diëtist. Zowel op landelijk beleidsniveau in diverse functies bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, als ook in de praktijk. Bijvoorbeeld als leidinggevende van een (para)medisch team in de ouderenzorg. Bijvoorbeeld als leidinggevende van een (para)medisch team in de ouderenzorg. Alles op alles gezet om de uren van mijn ‘eigen vakzusters’ minimaal verdubbelen, wat ook gelukt is. Wat trouwens ook lukte bij de logopedisten, maar goed, ik dwaal af 😉.

En ook nu als praktijkadviseur voor diëtisten en andere paramedici met een eigen praktijk in de eerstelijnszorg.

De kennis en vaardigheden van de diëtist zijn belangrijk, zowel in de curatieve als in preventieve zorg. Organisatorische en/of financiële zaken en/of een verstoorde combinatie tussen werk en privé maken dat het plezier in het uitoefenen van dat mooie vak soms op de achtergrond raakt. Dat is zonde!

En weet je: zo ver hoeft het helemaal niet te komen. Ook jij kan jouw praktijk zo vormgeven zodat jij niet alleen jouw cliënten een goede behandeling en begeleiding kunt geven maar ook zorgt dat je er zelf iets aan overhoudt. In de breedste zin van het woord. Plezier, energie, voldoening, rust, geld enz enz.

 

Dag van de Dietist huisartsenbeurs

Even een foto uit de oude doos. Uit de tijd dat ik nog als diëtist werkte. Speciaal voor de Dag van de DiëtistElke 1e en 15e van de maand selecteer ik een praktijkhouder voor een gratis coachingsgesprek. Wil je een keer vrijblijvend met mij sparren, meld je dan aan deze link: https://visibilitas.nl/coachingsgesprek/

Waarom ik ooit ben gestopt als diëtist? Ik ben niet gemaakt om mensen te begeleiden met hun voeding en dieet. Ik ben juist goed in dat hele proces eromheen. Daar was ik al vrij snel achter.

Vandaar ook deze foto van een niet alledaagse dag uit het leven van een diëtist: tijdens de huisartsenbeurs in AHOY. Want reken maar dat ik mij daar naast mijn werk als diëtist ook met de organisatie heb bemoeid. Kon en kan ik gewoonweg niet laten.

Resultaat: een blij hoofd met een smile van oor tot oor. En geen huisarts of praktijkondersteuner die veilig langs kon lopen zonder door mij de stand in gesleurd te worden.

Aan alle diëtisten: maak er vandaag een mooie dag. Denk vandaag maar eens eerst aan jezelf in plaats van aan al die anderen waar jij altijd voor klaarstaat. Eigenlijk hoop ik dat je daar niet mee stopt na de Dag van de Diëtist. Want dat komt niet alleen jezelf ten goede, maar ook al die anderen waar jij altijd voor klaarstaat.