Selecteer een pagina

Voor de meesten van ons is de vakantieperiode dan echt voorbij. Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad. Misschien ben je in Nederland gebleven. Misschien heb je de zon opgezocht in het zuiden van Europa. Want als je niet zonder zon kunt, was het echt overleven tijdens deze zomer in Nederland. Tijdens de vakantie heb je jezelf voorgenomen om het anders te gaan doen. Om je in ieder geval minder druk te maken.

 

De realiteit is helaas anders. Want bij terugkomst in je praktijk bleek dat je mailbox is overgestroomd aan mails (mmm, toch minder mensen die ook met vakantie waren…), je spreekuur is volgepland met oude en nieuwe cliënten en je plantjes staan ook nog op half zeven. Maar ja, geen tijd om ze te reanimeren of ze in ieder geval uit het zicht te zetten want de eerste cliënt dient zich al aan.

 

Puntje bij paaltje: het idee om het rustiger aan te doen in je praktijk was leuk, de uitvoering minder. En zo loop je direct weer achter de feiten aan en ervaar je minder werkplezier.

 

Een drukke praktijk. Veel cliënten helpen naar een gezond(er) leven. Wie wil dat nou niet? Het is alleen niet zo dat je jezelf daarin op de tweede plaats zet. Wegcijfert. Voorbij loopt. Want vroeg of laat gaat dat tegen je werken als die drukte aanblijft. En het is ook niet voor niets dat je dat voornemen hebt gemaakt tijdens je vakantie.

 

Nu kun je wachten tot  de volgende vakantieperiode (zorg er dan in ieder geval voor dat je de eerste week na je vakantie een aantal momenten hebt geblokt om je mailbox weg te werken, de stofzuiger door je praktijk te halen en de plantjes van water te voorzien. Of doe is gek, geef in je automatische afwezigheid aan dat je pas een week later terug bent van vakantie. Doe ik ook altijd, kun je in alle rust een weekje opstarten en wat lucht voor jezelf in je agenda te plannen. Kan het iedereen aanbevelen.

 

Maar waarom zou je wachten? Misschien is je volgende vakantie pas weer over een paar maanden. Nu een pas op de plaats maken en zien waar je het anders wilt en kunt doen en daar ook actie op ondernemen, geeft mogelijk wat stress. Want waar ga je uberhaupt de tijd vandaan halen om ook echt daadwerkelijk die pas op de plaats te maken voor meer werkplezier? Als je daar hulp bij nodig hebt, dan help ik je graag als praktijkcoach. Stuur me gerust een PB om een vrijblijvende afspraak met me in te plannen.

 

Wat was jouw goede voornemen tijdens je vakantie?