Selecteer een pagina

De afgelopen weken stonden voor mij als praktijkcoach in het teken van gesprekken met diverse paramedici met een eigen praktijk.

Verhelderende gesprekken. Van 1 ding schrok ik wel: Op een enkeling na gaven zij aan dat ze nu of in het verleden denken/dachten aan stoppen met hun praktijk.

Bij velen van hen was het eerlijk gezegd ook nooit een droom geweest om een eigen praktijk te starten. Het was nou eenmaal zo gelopen. Ja, ze zijn naast paramedicus ook ondernemer. Maar zo zouden ze zich niet willen noemen.

Hun droom: Zoveel mogelijk cliënten de beste behandeling bieden. Vol passie met hun vak bezig zijn. De expert zijn op het gebied van X, Y of Z.

Hun werkelijkheid: Leeglopen op ‘rompslomp’ (20-40% niet-declarabele tijd waarvan een groot deel administratie). Verstoorde werk-privé balans. Onzekerheid over financiën. Stress vanwege ontwikkelingen die amper bij te benen zijn.

Dit hoeft niet! Ik ben van mening dat overal een oplossing voor is en je kunt zorgen voor een gezonde werk-privé balans.

Of je nu wel of niet met zorgcontracten wilt werken.

Of je nu net van de opleiding af komt of al jaren een eigen praktijk hebt.

Of je nu wel of geen kaas hebt gegeten van ondernemen.

Wil je met mij daarover sparren, stuur me dan een berichtje.