1-op-1 coachingstraject (6 maanden)

voor paramedici met een eigen praktijk die klaar zijn om slimmer te werken met meer rust en vrijheid in hun agenda en hun hoofd

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk eerstelijns paramedici te helpen naar een goedlopende praktijk. En dat is voor iedereen weer anders. Het gaat niet alleen om bijvoorbeeld heel veel geld verdienen. Als dat je doel is, prima natuurlijk.

Wat mij betreft gaat het vooral om het krijgen  en behouden van rust, ruimte en lol in je agenda en je hoofd. En het geloof in jezelf krijgen dat je retegoed bezig bent en alleen nog maar beter kunt worden. 

Hoe beter jij in je vel zit en sterker staat in het runnen van jouw praktijk, hoe meer cliënten jij succesvol kunt helpen.

Je cliënt blij, jij blij, ik blij.

coachingstraject

Herken je je in één of meerdere van onderstaande punten:

R

Je werkt je een slag in de rondte, maar houdt onder de streep maar weinig werkplezier en inkomsten over;

R

Je krijgt steeds meer administratie en het grootste deel is ook nog eens niet-declarabel;

R

Je vindt het lastig om nieuwe wetgeving en relevante ontwikkelingen die voor jouw praktijk van toepassing zijn bij te houden en toe te passen;

R

Je hebt één of meerdere keren op het punt gestaan om te stoppen met je praktijk en een baan in loondienst te zoeken;

R

Je geeft inmiddels leiding aan een team of je staat op het punt om je eerste personeelslid aan te nemen, maar van personeelsmanagement en leiderschap heb je geen kaas gegeten;

R

Je bent al een aantal jaren praktijkeigenaar, maar vraagt jezelf regelmatig af of jouw manier van praktijkvoering niet beter, simpeler, leuker kan. 

Eén of meerdere keren een ja? Dan is het tijd om daar wat aan te doen. Want ongemerkt slurpen dit soort zaken enorm veel energie. Energie die je beter in het begeleiden van jouw cliënten kunt besteden. Of in het uitbouwen van jouw imperium 😉

Voor wie is deze coaching?

  • Je bent een paramedicus met een eigen (eerstelijns) praktijk;
  • Je bent ondernemend en wil jouw praktijk echt tot een succes maken zodat jij zoveel mogelijk cliënten kunt helpen en daar zelf ook voldoende aan overhouden (energie, werkplezier en inkomsten);
  • Je bent gemotiveerd en ambitieus en niet vies van om jouw praktijk en werkzaamheden ook eens door een andere bril te bekijken.

Ik zie zoveel paramedici die met passie starten in hun praktijk. Maar gaandeweg wordt de passie uit ze gezogen omdat ze moe en gefrustreerd raken door alles wat erbij komt kijken en/of het overzicht verliezen.

De meesten blijven er dan ook nog eens heel lang in hun eentje mee rondlopen. Ze horen van concullega’s dat zij dit ook ervaren en wuiven het al snel weg met: Dit hoort er gewoon bij. Ik moet niet zeuren.

Maar nee. Dit hoort er niet gewoon bij. Het kan anders. Het moet zelfs anders.

Anders gaat het ten koste van jou en je praktijk. De kans is groot dat je niet je praktijk bent gestart omdat je keihard wilde werken, papierwerk zo leuk vond en lange werkdagen moet maken om aan het einde van de maand nog een leuk inkomen over te houden.

Maar dat is waarschijnlijk wel de realiteit. En dat is begrijpelijk. Als paramedici leer je hoe je je cliënten moet helpen. Niet hoe je een goedlopende praktijk moet runnen.

6 maanden 1-op-1 coachingstraject

coachingstraject

Online kick-off van 120 minuten.

5 online consulten van 60 minuten (maandelijks).

Maandag tot en met vrijdag kun je me bereiken via mail en Whatsapp voor vragen en feedback.

De coaching is 1-op-1 en helemaal op maat gemaakt op jouw situatie.

De investering is 2750 euro excl btw.

Het is ook mogelijk om in 6 termijnen van 475 euro excl btw te betalen.

Dit is wat anderen zeggen

“Helena is een gedreven professional die teams resultaten laat bereiken. Werkt sterk analytisch en methodisch en is daarmee zeer efficiënt. Staat open voor en draagt actief bij nieuwe ontwikkelingen. Heeft aandacht voor PR en is ondernemend.”

Peter Muis

Manager Behandelzaken

“Als net beginnend oefentherapeut is het soms moeilijk om door alle bomen het bos te zien. Om te bedenken of je op het goede pad bent en de goede stappen neemt, en of je misschien iets nog beter kan doen als ondernemer zijnde. Helena nam de tijd om zich in te lezen in mijn vraagstuk, mijn website en sociale media en kon hierdoor heel duidelijk aangeven wat ik hierin kon verbeteren. Ze luisterde geduldig, kon al mijn vragen beantwoorden, gaf heldere tips en kwam met creatieve ideeën waar ik zelf nooit op was gekomen. Het heeft mij een stukje zelfvertrouwen (terug) gegeven waardoor ik meer plezier heb in het ondernemen zelf.”

 

Aniek Holmer
Oefentherapeut Mensendieck, Oefentherapiepraktijk Holmer

“(Samen)werken met Helena is functioneel, plezierig en aangenaam. Ze is is een harde werker en is maatschappelijk en sociaal bewogen. Helena heeft oog voor de persoon en is omgevingssensitief. Dit maakt dat je door haar echt gezien wordt en je in je kracht komt te staan. Alleen ga je snel, met Helena kom je verder. Constructief kritisch, integer en humorvol. De juiste persoon op de juiste plek. Naast je als praktijkcoach.”

Marcella Deters

Projectadviseur Partnerschap Overgewicht Nederland

“Via podcasts, online programma’s en boeken weet ik inmiddels al redelijk wat over ondernemen. Maar met alleen kennis kom ik er niet. Tijdens een sparringssessie met Helena kreeg ik precies wat ik in een 1:1 contact zoek, namelijk een ruimere blik op wat er voor mij mogelijk is. Ik ben superblij dat Helena met de mogelijkheden voor een nieuw bedrijf heeft meegedacht. We kwamen tot een optie waar ik zelf nog nooit over nagedacht heb, maar waar ik mijn sterke punten goed kan inzetten.

Ilse 
Technisch geneeskunde academisch ziekenhuis

businesscoach voor paramedici

Wie ben ik?

Mijn naam is Helena Smit, businesscoach voor paramedici.

Ik ben geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Rotterdam. Mijn Rotterdamse tongval wordt naarmate de dag vordert iets sterker. Voornamelijk omdat ik een echt ochtendmens ben en dan nog de energie kan opbrengen om zo goed mogelijk ABN te praten.

Toen ik na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek bij een landelijke eerstelijns diëtistenorganisatie kwam te werken, werd de ondernemer in mijn wakker geschud. Ik had een leidinggevende die mij het vertrouwen gaf om mijn eigen pad te gaan. Wat uiteindelijk resulteerde in de best lopende praktijk van de organisatie, met meerdere locaties, overvolle spreekuren, meerdere diëtisten en diverse andere projecten. Hoe meer tijd ik stak in acquisitie, het verbeteren van de werkprocessen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de gemeente en pro-actief hierop te reageren, hoe beter de praktijk liep.

Praktijkvoering en ondernemerschap vond ik geweldig, het begeleiden van cliënten met hun voedingspatroon minder. Ik vervolgde mijn carrière in de wereld van de eerstelijns paramedie en werkte als beleids-, project- en communicatieadviseur bij onder andere diverse paramedische beroepsverenigingen, belangenorganisaties en ik was jaren leidinggevende van een (para)medisch team in de ouderenzorg (intramuraal en eerstelijn). In de tussentijd volgde ik de masteropleiding Zorgmanagement.

Ik help paramedische praktijkeigenaren zoals jij naar een goedlopende praktijk. Dit doe ik door je tijdens het coachingstraject te leren hoe je slimmer kunt werken rekening houdend met alle regels, ontwikkelingen, protocollen, structuren enz die in de gezondheidszorg gelden én met het aanspreken van je talenten, creativiteit en originaliteit.

Het resultaat: rust in je agenda en in je hoofd en plezier in je werk. En vertrouwen in jezelf dat je rete-goed bezig bent.

Lees hier mijn verhaal

Werkervaring

Dietheek logo
NVD
lelie zorggroep - Visibilitas
Vereniging van Oefentherapie Cesar Mensendieck - Visibilitas
diëtistenpraktijk MoveDis - Visibilitas
Partnerschap Overgewicht Nederland

 

Wil je bespreken of dit ook op jouw situatie van toepassing is:

Let op:

Dit is geen mindset coachingstraject. De focus ligt op praktijkvoering en ondernemerschapsvaardigheden.

Wanneer blijkt dat er beperkende overtuigingen zijn die de verandering in je werkwijze/praktijk tegenhouden, dan werkt Visibilitas samen met Bianca Hermans van Compleat Coaching. Bianca begeleidt diëtisten en andere paramedici op het mentale vlak. Indien nodig zal in onderling overleg een deel van het coachingstraject van Visibilitas worden vervangen door haar Compleat Werkbalans Lite-traject. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Logo Dietisten Coach incl onderschrift

Nog even alles op een rij

1 op 1 traject

Coaching afgestemd op jouw situatie. Want die is uniek en past niet in een standaard programma.

Aftrap tijdens kick-off

Zoom-call met alle aandacht voor je praktijksituatie, jouw rol als ondernemer en jouw doelen.

5 coachingsconsulten

Om de 2 weken een coachingsconsult om de vorderingen te bespreken. Praktisch en doeltreffend.

Korte lijnen

Doordeweeks altijd de mogelijkheid om via mail en Whatsapp vragen te stellen of te sparren.

De investering voor het 3 maanden coachingstraject 1-op-1
is 2750,-*  exclusief btw.

Je mag het ook in 6 termijnen
van 475,-** exclusief btw betalen.

* = actieprijs, normale prijs is 3000,-
** = actieprijs, normale prijs is 525,-

Veelgestelde vragen

Wat is de tijdsinvestering?

1-op-1 tijd met mij is 2 uur tijdens de kick-off en daarna om elke maand een coachingsconsult van 1 uur. Je hebt geen reistijd, alles gaat via Zoom. Wel is het noodzaak om de contactmomenten zo goed mogelijk voor te bereiden (hiervoor krijg je vooraf van mij een aantal gerichte vragen). Ook is het belangrijk dat je actief aan de slag gaat met wat we in dit coachingstraject gaan bespreken. Zonder actie gebeurt er niets natuurlijk. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen. Hoe intensief het is, is aan jou.

Aan de hand van jouw situatie gaan we samen na wat er mogelijk is om aan te werken. Tijd is kostbaar, dus dat is zeker een factor waar we rekening mee houden. Maar hoe meer je uit dit coachingstraject wilt halen, hoe meer tijdsinvestering dit vraagt.

 

Kan ik hiervoor punten verdienen voor het Kwaliteitsregister Paramedici?

Het krijgen van de coaching an sich is niet iets waar je punten voor krijgt. Maar het kan zeker zijn dat een van de eindproducten van de coaching punten oplevert voor het Kwaliteitsregister Paramedici. Eventueel kunnen we deze vraag ook meenemen tijdens de kick-off.

 

Wat gaan we doen tijdens de kick-off?

De kick-off vormt de basis voor de rest van het coachingstraject. Onderdelen die onder andere aan bod komen tijdens deze kick-off zijn: 

  1. Praktijkscan
  2. Ondernemersscan. We maken een scan van jou als persoon en als ondernemer. Want jij bent je praktijk!
  3. Doelen stellen
  4. Actieplan maken

De kick-off duurt 2 uur.

 

Wat gaan we doen tijdens de coachingsconsulten?

Tijdens de coachingsconsulten (via Zoom) gaan we in op de doelen en de acties die we gesteld hebben tijdens de kick-off. Wat heb je gedaan? Wat ging goed? Wat kon beter? Waar loop je tegenaan? Zijn er nog andere vragen die je wilt bespreken?

 

Is het mogelijk om de online gesprekken via Teams te doen?

Nee, ik heb al zo vaak ruzie gehad met Teams dat ik voor mijn coaching weiger om hiermee te werken. Zoom it is!

Ja maar…

…ik heb mijn praktijk al jaren en het gaat zoals het gaat. Ik heb niet echt de illusie dat het anders kan.

Kan niet, bestaat niet. Alles kan, linksom, rechtsom of dwars door het midden. Als je het maar écht wilt. Hoe graag wil je het eigenlijk? Sowieso kan het altijd beter.

 

…ik heb nu geen tijd.

Tijd moet je vrijmaken. En dat is lastig als dat nu net het punt is waar je aan wilt werken. Maar let wel: er is maar 1 jij en daar moet je wel zuinig op zijn.

Ik help je graag om samen te kijken hoe je de tijd wel kunt vrijmaken. Als de wil er is, dan komen we daar echt wel uit. Neem contact op voor een gratis matchgesprek

 

…ik twijfel nog.

Laat me maar weten waarover je nog twijfelt. Je kunt hiervoor contact met me opnemen via het contactformulier. Als je liever even wilt bellen, maak dan gebruik van het gratis matchgesprek