Selecteer een pagina

Van binnen voel je je klote, maar voor de buitenwereld hoop je door de glimlach die je eruit perst dat niemand het opvalt. Want je wilt niet dat iemand weet dat het alles behalve top met je gaat.

 

Werkstress of omdat het invloed had op mijn privé leven waardoor het daar niet lekker liep. Toen ik in loondienst was heb ik daar regelmatig last van gehad. Ik wilde het wel anders, maar dat kon gewoonweg net altijd. Je past je toch aan aan de organisatie waar je werkzaam bent.

 

Nu ik voor mezelf werk is het echt niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar wel veel sneller om te buigen naar hoe het wel werkt. Werkt voor mij. Ik hoef me ten slotte niet te conformeren naar de organisatie waar ik werk.

 

Het is een proces wat geen einde kent. Elke levensfase, zowel van jezelf als van je onderneming is nou  eenmaal anders. Dat geldt bij jou in de praktijk niet anders dan bij mijn bedrijf.

 

Toch zie ik regelmatig bij paramedici met een eigen praktijk dat het lijkt alsof ze in dienst zijn van hun eigen praktijk. Dat ze zich te veel laten leiden door wat er extern allemaal van ze gevraagd wordt en werkstress ervaren.

 

Zonder na te gaan of iets alleen maar wenselijk is of verplicht.

 

Als het om iets ingrijpends gaat, onvoldoende een pas op de plaats nemen om na te gaan hoe iets zo ingeregeld kan worden, dat het werkt voor jou.

 

Reactief te werk gaan in plaats van pro-actief. En dan hobbel je uiteindelijk achter jezelf aan. Dan leid jij je praktijk niet, maar je praktijk leidt jou. Of is het ‘lijdt’? Met allerlei gevolgen van dien:

 

Onzekerheid of je het wel goed doet.

 

Stress om financiën.

 

Zorgen om alles wat ‘moet’.

 

Uitpuilende agenda’s zonder uitzicht dat het binnenkort weer rustiger wordt.

 

Wallen tot op de knieën vanwege slaaptekort.

 

Enz enz.

 

En nee, die glimlach, die kan helaas niet alles verbloemen. Ik zal niet de enige zijn die daar dwars doorheen prikt. Jammer he?

 

Lost ook niets op. Je moet het probleem aanpakken. Maar dat hoef ik jou niet uit te leggen. Dat doe je op dagelijkse basis bij jouw cliënten. Vergeet je alleen jezelf niet? Wil je daar een keer vrijblijvend over sparren, laat het me weten.