Selecteer een pagina

Dat is een vaak gehoorde reactie als ik tegen een praktijkhouder begin over geld. Alsof het toch een beetje vies onderwerp is. Geld verdienen in de zorg.

Nee, je hoeft geen miljonair te worden. Mag wel natuurlijk.

Maar je wil toch wel je rekeningen kunnen betalen? En niet alleen de rekeningen van je praktijk, maar ook de rekeningen privé. Je huur/hypotheek, boodschappen, leuke uitjes, vakantie, sportclub van je kinderen enz enz.

Wat ik merk is dat veel praktijkeigenaren geen financieel plan hebben. Of een beetje globaal. Maar met een beetje of helemaal geen financieel plan sta je niet heel erg toekomstbestendig je praktijk te runnen als je het mij vraagt.

Welke verdienmodellen heb je?

Welke kosten?

Wat hou je over en ben je daar blij mee?

Is het genoeg om daar een leuk leven mee te leven?

Zijn er inkomsten die verhoogd kunnen worden?

Kosten die verlaagd kunnen worden?

Want slaag je daarin, dan betekent dat: meer winst!

Heb je geen of niet voldoende antwoord op bovenstaande vragen? Begin met het maken van een overzicht. Overzicht is de eerste stap naar een financieel plan voor jouw praktijk.

Wanneer je daarin wat extra hulp kunt gebruiken, help ik je graag door middel van mijn coachingstraject.

In mijn 1-op-1 coachingstraject help ik paramedici hun praktijk op een succesvolle manier te runnen. Voor de een betekent succesvol voldoende geld overhouden onderaan de streep, een andere zit weer met het willen verbeteren van de combinatie werk-privé. Weer een ander heeft weer andere aandachtsgebieden die verbeterd kunnen worden.

Heb jij een financieel plan voor jouw praktijk?