Selecteer een pagina

Soms zie ik van die berichten op social media voorbij komen waarbij ik een lichte irritatie niet kan onderdrukken.

En dan heb ik het niet over prikkelende teksten. Daar kun je het mee eens zijn of niet. Zoveel mensen, zoveel meningen. Gelukkig wel. Als wel allemaal hetzelfde zouden denken, zou het maar een saaie bedoeling zijn.

Nee, ik heb het hier over online beelden.

Toen ik nog als diëtist werkte waren dat de online beelden van diëtisten die standaard met een appel werden afgebeeld. Inmiddels is dat beeld (gelukkig) achterhaald, al zijn de stockfoto’s nog steeds te vinden.

Maar als Rotterdamse heb ik altijd wat te zeiken. Het is nou eenmaal zo.

Want er is iets anders in de plaats gekomen. Sinds ik op dit account hoofdzakelijk paramedische praktijken volg, zie ik namelijk de ene behandelbank na de andere voorbij komen. En voor ‘behandelbank’ kun je net zo goed ‘weegschaal’ of een foto van ‘een nieuwe rol kinesiotape’ lezen.

Hoe supersonisch je behandelbank of bioimpedantiemeter ook is, het zegt helemaal niets. Mensen willen de persoon of personen achter het account zien. Jou dus, eventueel met je collega’s als je die hebt.

Het heet niet voor niets social media. Het gaat om het sociale. Om de connectie. En mensen connecten nou eenmaal met mensen. Niet met je behandelbank.

Als je dan zo nodig die behandelbank wilt showen, ga er dan desnoods zelf op liggen. 2 voor de prijs van 1.

Het kan natuurlijk best spannend zijn om jezelf te laten zien. Hoe zit dat voor jou? Vind jij het lastig om jezelf online te laten zien?