Visibilitas’

Online Verkopen zonder Verkopen

Leer hoe je online vol zelfvertrouwen je product/dienst in de markt zet zodat jouw ideale cliënten je altijd weten te vinden. 

Of je nu wilt dat er meer cliënten jouw spreekuur bezoeken of je hebt een nieuw product of dienst die je onder de aandacht wilt brengen: je ontkomt er niet aan om verkooptechnieken in te zetten. Want als je niemand laat weten dat jouw dienst of product bestaat, zullen ze het ook niet afnemen.

‘Ik? Verkopen?’ Het zweet breekt je uit. Je ziet het al helemaal voor je dat je als een soort wandelende Tellsell reclame jouw dienst/product moet proberen aan te smeren…

Wat nou als ik je zeg dat het helemaal niet nodig is om met een knoop in je maag jouw aanbod bekend te maken? Als je het goed doet, staat jouw doelgroep erom te springen.

Ook ik had voorheen een heel grote afkeer van het moeten verkopen van mijn producten en diensten. Het woord alleen al. Brrr! Ik heb mijn weg erin gevonden en het hoeft niet zo te zijn als het spookbeeld wat je in je hoofd hebt! Verkopen kan op een relaxte en fijne manier. Sterker nog, ik heb er inmiddels echt plezier in gekregen om mijn producten en diensten te verkopen.

Mijn verkoopproces gaat bijna volledig via de online media kanalen. De mogelijkheden van je website, social media en het gebruik van andere online kanalen wordt nog te weinig benut naar mijn idee. Zeker in de gezondheidszorg.

Cursus Online Verkopen zonder Verkopen

Dat plezier in (online) verkopen, dat gun ik jou ook! Daarom heb ik een cursus ontwikkeld waarbij je stap voor stap leer hoe je jouw manier van verkopen kunt vinden. Zodat het ook voor jou goed gaat voelen. De informatie uit deze cursus is gebaseerd op:

 • boeken over marketing/verkooptechnieken;
 • wetenschappelijk onderzoek;
 • nieuwsartikelen;
 • statistische informatie;
 • en vooral veel praktijkervaringen van mijzelf en van andere paramedici en zorgprofessionals.
Helena rode trap Visibilitas c MevrYan

Ben jij…

 • …een ondernemende paramedicus of zorgprofessional met een eigen praktijk of onderneming?
 • …het zat om volledig afhankelijk te zijn van zorgverzekeraars die bepalen hoe jij de praktijk moet leiden en hoeveel je daarmee mag verdienen?
 • …iemand die wel meer online zichtbaar wil zijn met je product of dienst, maar niet weet hoe en/of dit stiekem ook een beetje eng vindt?

En wil jij…

 • …je reguliere spreekuur vervangen door andere inkomstenbronnen aanvullen met een nieuwe dienst of een nieuw product?
 • …bekendheid genereren voor je dienst/product/spreekuur door middel van online media?
 • …je nieuwe cliënten werven voor je product/dienst/spreekuur, maar wil je niet verkoperig overkomen?

 

Dan is deze online cursus iets voor jou!

 

Start Online Verkopen zonder Verkopen

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Hoe is de cursus opgebouwd?

Video's

Met instructievideo’s leer ik je hoe je jouw online verkoopproces instelt zonder dat het voor jou ongemakkelijk of ‘verkoperig’ voelt.

Teksten

Alle informatie die je in de video’s vindt, kun je ook terugvinden in uitgeschreven tekst. Zodat je het rustig nog eens kunt nalezen.

Opdrachten

Zonder actie, geen resultaat. Door simpele, maar doelgerichte opdrachten ga je ook echt aan het werk om jouw doelen te bereiken.

Online leeromgeving

Doe de cursus op jouw tempo (maar wel binnen 3 maanden), op de tijden dat jou uitkomt vanaf waar je ook bent.

2 live Q&A's

Stel je vragen met betrekking tot de cursus aan mij tijdens de de 2 live Facebook Q&A’s. Tijdens de Q&A’s geef ik je nog een aantal extra tips & tricks.

Online community

Ervaringen uitwisselen, vragen stellen, succes delen. Houd contact met (oud-)medecursisten in de besloten Facebookgroep.

Helena is een wandelende encyclopedie als het om social media gaat. Dank zij haar weet ik nu hoe ik kan zorgen dat mijn website, facebookpagina en instagramaccount veel meer exposure krijgt. Echt een aanrader.

Claudia Bolleurs

Ik had een waardevolle sessie over SEO, waarin Helena me zoveel bruikbare tips hebt gegeven!

Hier kan ik makkelijk en snel mee aan de slag en dankzij de heldere uitleg snap ik wat me verder helpt zichtbaarder te worden met mijn website.

Ilona Brook

 

Welke thema’s komen aan bod?

Week 1 Verkopen zonder Verkopen

Verkopen? Het is maar hoe je het bekijkt

Verkopen heeft voor veel mensen een negatieve bijsmaak. Is dat wel terecht? Het gaat allemaal om de juiste MINDSET bij jou als aanbieder. Hoe zorg je ervoor dat je met VERTROUWEN en ZONDER KNOOP IN JE MAAG jouw dienst/product in de markt zet? Je leert het in deze module.

Week 2 Verkopen zonder Verkopen

Wie ben jij? Wat heb jij te bieden?

Als jij goed weet wie je bent, wat je kunt en vooral wat je jouw cliënt te bieden hebt, dan maakt dat het in de markt zetten van je product/dienst een stuk makkelijker. In deze module gaan we aan de slag met praktische opdrachten om jouw WHY duidelijk te maken.

Week 3 Verkopen zonder Verkopen

Wie is jouw ideale cliënt?

Richt je je op iedereen, dan voelt niemand zich echt aangesproken. Het is als schieten met hagel. Misschien raak je wat, maar heel efficiënt is het niet. Het is beter om goed voor ogen te hebben wie je doelgroep is. HOE CONCRETER, HOE BETER. In deze module gaan we daar verder op in.

Week 4 Verkopen zonder Verkopen

Hoe bereik je online jouw ideale cliënt?

De mogelijkheden om online je product/dienst in de markt te zetten zijn eindeloos. Social media, Google, je website, blogs, online kanalen van collega’s en conculega’s. En het mooie is: het is EFFECTIEVER dan promotie via de traditionele media (krant, tv, radio) en ook nog eens GOEDKOPER. Soms zelfs GRATIS! In deze module krijg je meer praktische tips hoe je jouw ideale cliënt via online kanalen bereikt.

Week 5 Verkopen zonder Verkopen

Schrijf teksten die overtuigen

Weet jij jouw ideale doelgroep echt te RAKEN? Je teksten zijn goed, wanneer ze zijn afgestemd op de interesses en het niveau van jouw doelgroep. Simpel en duidelijk. En je mag daarin best wel een beetje prikkelen. Het mag hier en daar best een beetje schuren. Misschien een beetje eng, maar je potentiële cliënten zullen je er dankbaar voor zijn. Ik leer je hoe je dat doet.

Bonus Verkopen zonder Verkopen

Durf boven het maaiveld uit te steken

Spreekuren draaien en afsluiten van contracten bij de zorgverzekeraar. Maar tegenwoordig is er zoveel meer mogelijk om jouw cliënten goed te begeleiden/behandelen. In deze module leer ik je meer over verschillende VERDIENMODELLEN die jij als paramedicus kunt aanbieden ter vervanging of aanvulling van je reguliere spreekuur.

Over die bonusmodule

In deze bonusmodule leer ik je welke mogelijkheden de online wereld heeft om jouw expertise en werkervaring anders in te zetten dan via het reguliere spreekuur. Activiteiten die je naast je spreekuur kunt doen of misschien wel ter vervanging van je spreekuur en waarmee je betaald wordt naar wat jouw dienst/product waard is. 

Ik durf met zekerheid te zeggen dat deze bonusmodule net zo waardevol is als de andere 5 modules bij elkaar.

En als je dan ook echt durft om jouw hoofd boven het maaiveld uit te steken, dan heb je deze cursus binnen no-time terugverdiend!

Na deze cursus…

 • …weet jij wat je te bieden hebt aan jouw ideale cliënt;
 • …weet jij hoe je online media op de juiste manier in te zetten om jouw boodschap te verkondigen;
 • …ken jij de trucjes om niet al te veel tijd kwijt te zijn met jouw online zichtbaar zonder in te boeten op effectiviteit;
 • …draai jij je hand niet om om vol zelfvertrouwen jouw dienst/product in de markt te zetten;
 • …ben jij klaar om jouw praktijk naar het volgende level te krijgen. 

Helena legde op een hele rustige en duidelijke manier uit hoe ik mijn blog beter kan inrichten om meer bereik te creëren. Van SEO tot alles van Google, zoals Analytics en Tag Manager, Helena kon het zo uitleggen dat ik makkelijk begreep wat ze bedoelde. Daarbij luisterde ze heel goed naar mijn vragen en over welke onderwerpen ik nog meer wilde weten.

Buiten de les is ze ontzettend gezellig en hebben we ook onwijs gelachen! 😀

Nathalie Komar

N

Niveau: geen voorkennis nodig

}

Duur: 5 weken

Kosten: €79,- incl btw (actieprijs t/m 01-09-20, daarna €129,- incl btw)

Ik leer hoe jij jouw

dienst/product/spreekuur/deskundigheid

kunt verkopen zonder dat

het ongemakkelijk voelt

Wie ben ik?

Mijn naam is Helena Smit. Afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek (Haagse Hogeschool) en master Zorgmanagement (Erasmus Universiteit). Na een korte periode als diëtist gewerkt te hebben, rolde ik al snel verder in allerlei staffuncties, waaronder beleidsmedewerker, leidinggevende en projectleider/-adviseur. In al deze banen was ik werkzaam met of voor paramedici. 

Een aantal jaren geleden vond ik het tijd voor een carrièreswitch omdat ik zag dat veel eerstelijnspraktijken en andere zorgorganisaties moeilijkheden ondervonden om zich online te laten zien. 

Door middel van vele trainingen, webinars en praktijkervaring maakte ik me de online wereld van de websites en  social media eigen. En startte ik mijn eigen bedrijf.

Het is mijn missie om ondernemende paramedici en zorgprofessionals meer online zichtbaar te laten zijn voor hun doelgroep. Of dat nu hun (ideale) cliënten zijn of contacten in de zakelijke markt. 

Lees hier meer over mij.

Helena selfie Visibilitas c MevrYan

FAQ’s

Hoe lang kan ik gebruik maken van deze cursus?

Je hebt in totaal 3 maanden toegang tot de online omgeving. Hier vind je alle filmpjes, teksten, podcasts en opdrachten.

De bonus, namelijk de toegang tot de speciale Facebookpagina, blijft wel onbeperkt beschikbaar.

Kan ik me altijd inschrijven?

De cursus wordt elke 3 maanden opnieuw aangeboden. De startdata zijn:

 • 1 april
 • 1 juli
 • 1 oktober
 • 1 januari

Een maand voorafgaand aan de startdatum van een nieuwe cursus start de verkoop. De verkoop eindigt op de 1e van de volgende maand na de start van de betreffende cursus.

Bijvoorbeeld: de cursus start op 1 april. Je kunt je vanaf 1 maart inschrijven. De uiterste datum om je voor deze cursus in te schrijven is 31 april 23.59 uur.

Let op: als je na de startdatum de cursus koopt, heb je wel korter de tijd om deze af te ronden.

Wel is het mogelijk om je op de wachtlijst te zetten voor een nieuwe ronde. 1 maand voordat de nieuwe cursus begint, krijg je dan een seintje via de mail dat je je kunt inschrijven.

Ik ben vrijgesteld van btw, waarom moet ik alsnog btw betalen?

De diensten van Visibilitas vallen niet onder de vrijstelling van btw. Daarom wordt er gewoon (21%) btw in rekening gebracht. Wel worden altijd de volledige prijzen getoond. Dus inclusief die 21% btw. Zo weet je vooraf altijd hoeveel je ‘kwijt’ bent.

Nadat je een product of dienst hebt gekocht, krijg je een factuur waarop de btw apart staat aangegeven. Mocht je wel deels btw plichtig zijn, dan kun je toch de btw aangeven.

Is deze cursus geaccrediteerd?

Nee, dit is geen geaccrediteerde cursus. Bij het Kwaliteitsregister Paramedici staat de vraag uit of voor deze online cursus algemene studiepunten gelden.

Wist je dat de activiteiten die hieruit voorvloeien – tenminste, als je er echt mee aan de slag gaat – wel kunnen gelden als punten in het kader van ‘profileren van de doelgroep’? Het valt namelijk onder deskundigheidsbevordering. Ook deze punten zijn niet geaccrediteerd.

Ik ga het eerst zelf proberen

Goed dat je die stap gaat zetten! Let wel op: de mogelijkheden van het grote world wide web is eindeloos en je kunt al snel overdonderd raken door wat je allemaal kan. Want echt ALLES is mogelijk. Maar ik kan me voorstellen dat jij nog wel meer te doen hebt dan online actief zijn om klanten te werven. Er moet ook gewoon geld verdiend worden.

Daarom richt ik mij met deze cursus op de quick wins die je kunt behalen met jouw online zichtbaarheid om zo meer cliënten naar je spreekuur, product of dienst te leiden. De zaken die minder tijd kosten en/of goed in te plannen zijn zodat ze ook daadwerkelijk uit te voeren zijn naast je ‘gewone’ werkzaamheden.

Al met al bespaar je door deze cursus veel tijd, waardoor je dit snel hebt terugverdiend.

Ik kan nu geen €79,- missen...

Je kunt altijd een volgende keer meedoen. De cursus komt 4x per jaar online. Wel zal de prijs nooit meer zo goedkoop zijn als wanneer je de cursus tussen 1 september en 1 oktober 2020 koopt.

Bekijk het zo: dit is hooguit 1,5 keer je uurtarief en heb je – mits je ook echt de acties gaat uitzetten – binnen no-time terugverdiend. Hoe graag wil je het? 😉

Ik heb geen tijd om de cursus te doen...

Per module kun je ongeveer 1 tot 1,5 uur rekenen. En je hebt, mits je aan het begin van het kwartaal begint, 3 maanden de tijd om de hele cursus af te ronden. Dat moet toch wel ergens in te passen zijn. Ook hier: hoe graag wil je het? 😉

Dit is niet het juiste moment voor deze stap...

Op dit moment is de concurrentie nog laag. Het aantal actieve paramedici online is op een paar handen te tellen. De ideale tijd om aan jouw online zichtbaarheid werken dus. Op den duur gaat dat veranderen wanneer meer paramedici het belang van een goede online zichtbaarheid gaan inzien. Zeker als al je andere concullega’s wel meedoen met deze cursus 😉 .

Past het wel bij mij?

Tja, die vraag kan ik niet voor je beantwoorden. In deze cursus lever ik je handvaten aan die je kunt vertellen naar je eigen situatie. Zodat jij jouw online zichtbaarheid kunt vormgeven zoals jij dat fijn vindt. Ben je anti-website/anti-social media /anti-online in het algemeen, dan is het sowieso geen match. Maar dan zou je deze site überhaupt niet hebben gevonden…

Mag ik nog wat vragen over de cursus?

Tuurlijk mag dat! Ik wil graag dat je weloverwogen een keuze maakt voor deze cursus. Je kunt me bereiken via helena@visibilitas.nl