Over Visibilitas - Visibilitas

Over Visibilitas

Visibilitas is het Latijnse woord voor zichtbaarheid. Maar dit woord wordt ook in Bahasa Indonesia gebruikt, de moedertaal van mijn moeder. Ook weer met dezelfde betekenis, namelijk: zichtbaarheid. Dat is dan ook wat Visibilitas doet: het vergroten van de (online) zichtbaarheid. Ik help paramedici zoals fysiotherapeuten, diëtisten en logopedisten meer online zichtbaar te zijn waardoor zij meer ideale cliënten aantrekken. Dit allemaal onafhankelijk van verwijzers. Hieronder lees je er meer over.

Helena Smit - Visibilitas - online marketing communicatie pr eventmanagement

Helena Smit

Helena Smit

Helena Smit

Mijn naam is Helena Smit, 36 jaar, geboren, getogen en nog steeds woonachtig in het mooie Rotterdam. Op Zuid, zoals we hier op Zuid zeggen. Ik ben net zo honkvast als het gaat om mijn werkleven. Niet steeds bij dezelfde werkgever, dat zeker niet, maar wel al sinds mijn eerste bijbaantje in de gezondheidszorg werkzaam.

In 2002 studeerde ik af aan de Haagse Hogeschool. In eerste instantie met het oog op een commerciële functie bij een niet nader te noemen groot voedingsmiddelenconcern in Rotterdam. Maar vanwege een vrij beroerde stage in het ziekenhuis, besloot ik toch als paramedisch diëtist aan de slag te gaan. Klinkt onlogisch, maar het had iets te maken met mijn bewijsdrang dat het niet aan mij lag. Nog voordat ik was afgestudeerd kon ik bij een grote landelijke diëtistenorganisatie aan de slag en daar kwam ik erachter dat ondernemen en het op de kaart zetten van mijn praktijken en het werk van de diëtist veel meer mijn interesse had dan het één-op-één contact met cliënten.

Mijn praktijk groeide in 2 jaar tijd van 4 uur op 1 locatie naar >100 uur op 2 praktijklocaties en meerdere basisscholen. En met meerdere diëtisten in dienst. Gewoon door te netwerken en mijn gezicht te laten zien bij de verwijzers en andere professionals die mogelijk cliënten konden doorverwijzen. Dat ‘gewoon’ was natuurlijk niet helemaal gewoon. Want met gewoon kom je meestal niet ver. Maar voor mij voelde het heel natuurlijk om met de nodige enthousiasme de praktijk onder de aandacht te brengen van verwijzers, andere interessante samenwerkingspartners en natuurlijk cliënten.  

Na mijn tijd in de eerstelijnspraktijk werkte ik onder andere voor de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), de beroepsvereniging van diëtisten. Daar werkte ik veel samen met de andere paramedische beroepsverenigingen. Niet lang daarna begon ik als 26-jarig broekie als leidinggevende van een (para)medisch team in een ouderenzorgorganisatie. Zowel intramuraal als in de eerstelijn.

Na een aantal mooie jaren, en een master zorgmanagement op zak, kwam ik er achter dat ik verder wilde. Mijn ambitie was niet om ‘hoger de boom’ in te groeien, maar me meer te richten op het verder ondersteunen van de mensen met de handen aan het bed of aan de behandeltafel. Met name de (para)medische groep.

Communicatie was altijd al een belangrijk onderdeel van mijn werk als leidinggevende. Zowel voor mijzelf naar medewerkers en mijn eigen leidinggevende, maar ook al coachend richting medewerkers en hoe zij hun communicatie richting elkaar en cliënten konden verbeteren. Communicatie kreeg steeds meer mijn aandacht. Waarom kwam het ene bericht (schriftelijk of mondeling) wel aan bij mijn doelgroep en het andere niet? Hoe bouw je een band met iemand op? Hoe communiceer je op afstand (ik had medewerkers op 5 locaties dus ik moest vaak wel).

Vooral communiceren via online kanalen greep mijn aandacht. Door middel van vele trainingen, webinars en praktijkervaring maakte ik me de online wereld van de websites en social media eigen. Dat ik naast mijn werkzaamheden ook een foodblog/reisblog had waarin het ook van belang is om veel online zichtbaar te zijn, hielp ook zeker mee. Ik richtte Visibilitas op om een beetje naast mijn loondienstbaan te freewheelen.

En toen vond ik mijn niche. Of eigen vond mijn niche mij. Want wat was de rode draad door mijn werkleven? De gezondheidszorg en met name de paramedische wereld. En laat daar op het gebied van het verbeteren van de (online) zichtbaarheid nog een enorme wereld te winnen zijn. Een mooie missie om mijn tanden in te bijten.

Wil jij met jouw praktijk of zorgorganisatie ook met zichtbaarheid aan de slag, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Opleidingen

2002-2006 – Voeding & Diëtetiek, Haagse Hogeschool

2008-2015 – Master Zorgmanagement, Erasmus Universiteit Rotterdam

 

Cursussen/businesscoaching oa

2020-heden – Business Boost Academy | Tineke Zwart

2020-heden – Peper Programma | Peper in je Zaak

2019-2020 – diverse online marketing trainingen oa op het gebied van digital marketing, social media advertising, A/B testing | Frankwatching

2019 – #longstoryshort over vloggen op Instagram | C.Academy

2018 – SEO | Arun Nagarathanam

2016 – Foodinteraction | Foodlog

2015 – Coachend leidinggeven | Lelie zorggroep

2010-2017 – diverse HRM trainingen oa op het gebied van werving, ziekteverzuim, planning | Lelie zorggroep

2010-2012 – Management Development Programma | Xpand

2008 – Motivational interviewing | Hogeschool Arnhem & Nijmegen

 

Werkervaring oa

Dietheek logo
Nederlandse Vereniging van Diëtisten - Visibilitas
lelie zorggroep - Visibilitas
Dieet dit - Dieet dat - Visibilitas
Alumnivereniging Beleid & Management Gezondheidszorg - Visibilitas
diëtistenpraktijk MoveDis - Visibilitas
Vereniging van Oefentherapie Cesar Mensendieck - Visibilitas
Paramedisch Platform Nederland - Visibilitas
Partnerschap Overgewicht Nederland
oefentherapie Cesar Huissen

10x Helena

Deels voor de leuk en deels om mij net een beetje beter te leren kennen.

Rotterdammer(t)

Geboren en getogen in Rotterdam. Op Zuid zoals we op Zuid zeggen. Ik kan, als ik mijn best doe, aardig goed verbloemen dat ik met een Rotterdamse tongval praat. Maar ben ik moe of met Rotterdammers onderling, dan gaat de natte ‘t’ los.

Reizen

Van kinds af aan ben ik gewend om voor vakantie lange afstanden af te leggen. Je moet wel als je je familie in Indonesië af en toe wilt zien. Besmet met het reisvirus ben ik regelmatig ter land, ter zee of in de lucht op pad in Europa en Azië.

Geef mij maar sneeuw

Ik gedij het beste bij temperaturen van onder de 20 graden Celsius. En ik ben al helemaal blij als de omgeving is gehuld in een dik pak sneeuw. Koude temperaturen betekent voor mij: superproductief zijn en energie hebben voor 10. En dat is gewoon fijn.

Ik lust geen alcohol en kaneel

Dat ik geen alcohol drink is geen principekwestie. Ik vind het gewoon niet lekker. Net als dat ik kaneel niet lekker vind. Vooral dat laatste heeft grote voordelen: De Sinterklaasperiode kom ik ongeschonden door en op indofeestjes laat ik de moddervette spekkoek met alle liefde staan.

Regelmatig offline

Je zou het misschien niet zeggen vanwege mijn werk, maar ik ben regelmatig een dagje of weekend offline. Laptop uit, telefoon op vliegtuigmodus. Geen prikkels van social media. Heerlijk is dat.

Eetculturen

Een van mijn passies is het onderzoeken van en schrijven over eetculturen in Europa en Azië. Op mijn blog over culinaire reizen Eating Habits lees je er meer over.

Een dag niet gelachen

Het hoeft voor mij allemaal niet zo zwaar. Voor mij is een van de belangrijkste zaken dat je plezier ervaart met wat je doet. Dat geldt zeker ook voor je werk. Humor en lol gaan bij mij hand in hand samen met werk. Ben je een grote zuurpruim, dan zij wij – heel eerlijk – geen match.

Indo

Mijn vader is Nederlands, mijn moeder Indonesisch. En dat maakt mij een indo. De laatste jaren voel ik mij steeds meer verbonden met die mooie mix van twee culturen. Ik spreek inmiddels een aardig woordje Bahasa Indonesia, werk me elk jaar uit de naad in de horeca tijdens de Tong Tong Fair en ben bestuurslid van Indo Business Club. Daarnaast zet ik met diverse activiteiten Indonesië en de Indonesische cultuur in the picture.

Master Zorgmanagement in 8 jaar

Ben er niet trots op, maar niet alles gaat bij mij van een leien dakje. Zo deed ik bijna 8 jaar over mijn master Zorgmanagement, die ik 2 jaar na het behalen van mijn diploma Voeding & Diëtetiek startte. Reden: superinteressante opleiding, maar het doen van wetenschappelijk onderzoek is niet aan mij besteed. En dat is wel nodig als je je papiertje wilt hebben. Bijna 5 jaar heb ik bijna niets gedaan aan die opleiding. Oeps! Maar in 2015 kon ik dan eindelijk mijn papiertje ophalen.

Hakken vs sneakers

Had ik vroeger geen schoenen zonder hakken van minimaal 10 centimeter (a.k.a. ‘zitschoenen’), maar sinds ik de sneakers heb ‘ontdekt’, ben ik om. De hakken heb ik zeker niet aan de wilgen gehangen, maar de voorkeur ligt nu wel bij sneakers (of boots).

Wat anderen zeggen over Helena

Afgelopen jaar heb ik Helena leren kennen als een positieve hands-on projectadviseur. De kracht van Helena is dat zij op professionele wijze het overzicht weet te houden tijdens verschillende projecten, waaronder SEO en het maken van websites, waarbij zij gebruik maakt van haar kennis, netwerk en ervaring. Ze kan kleine beginnende ideeën omzetten naar concrete plannen en deze ook effectief uitvoeren. Ze kan goed schakelen tussen verschillende rollen en taken, zo staat zij open voor gesprekken met verschillende leveranciers en staat klaar om advies te geven aan de opdrachtgever. Ook deinst ze voor de uitvoer niet terug.

Kortom: Helena is gemotiveerd, neemt verantwoordelijkheid en verdiept zich in een project en is daarbij prettig in omgang, met leuke humor! Ik vond het erg leuk, leerzaam en inspirerend om met haar samen te werken en kijk stiekem al uit naar het volgende project!

Lisanne Wernsen

Voor het starten van een blog heb ik Helena Smit om hulp gevraagd. Helena staat altijd klaar om je advies te geven waar je ook écht wat aan hebt. Ik kan nu met een goed gevoel gaan starten.

Francisca Tan

Helena is iemand die met eenvoudige woorden kernachtig kan communiceren. Bovendien is zij een goede luisteraar en iemand waarop ik kan vertrouwen dat afspraken worden nagekomen. Wat ik ook zo prettig vind om met haar samen te werken is haar positieve houding en gevoel voor humor. Wat ik haar bewonder is dat ze in drukte de rust weet te bewaren.
Wendy Yip

Ik had een waardevolle sessie over SEO, waarin Helena me zoveel bruikbare tips heeft gegeven!

Hier kan ik makkelijk en snel mee aan de slag en dankzij de heldere uitleg snap ik wat me verder helpt zichtbaarder te worden met mijn website.

Ilona Brook

Helena is een wandelende encyclopedie als het om social media gaat. Dank zij haar weet ik nu hoe ik kan zorgen dat mijn website, facebookpagina en instagramaccount veel meer exposure krijgt. Echt een aanrader.

Claudia Bolleurs

Ik ken niemand met zoveel kennis, passie en ideeën voor social media.

Kitty Robben

Was een leerzame middag! Fijne rustige uitleg.

Deelnemer Bereik jouw doelgroep op Facebook voor oefentherapeuten

Werkt sterk analytisch en methodisch en is daarmee zeer efficiënt. Staat open voor en draagt actief bij aan nieuwe ontwikkelingen.

Peter Muis

Helena legde op een hele rustige en duidelijke manier uit hoe ik mijn blog beter kan inrichten om meer bereik te creëren. Van SEO tot alles van Google, zoals Analytics en Tag Manager, Helena kon het zo uitleggen dat ik makkelijk begreep wat ze bedoelde. Daarbij luisterde ze heel goed naar mijn vragen en over welke onderwerpen ik nog meer wilde weten.
Buiten de les is ze ontzettend gezellig en hebben we ook onwijs gelachen! 😀

Nathalie Komar

Genoeg over mij, laten we het over jou hebben

Ben jij paramedicus en wil je meer aan jouw online zichtbaarheid werken? Of heb je een andere vraag. Neem contact met mij op via onderstaand formulier.

3 + 11 =

Over Visibilitas

Met Visibilitas help ik, Helena Smit, paramedici zoals diëtisten, oefentherapeuten, ergotherapeuten enz meer online zichtbaar te zijn waardoor zij meer ideale cliënten aantrekken en/of hun expertstatus kunnen verhogen. Effectiever en efficiënter.

KvK: 64498301

BTW id: NL001795293B17

Download het gratis e-book

Ik geef je 3 sleutels voor een goedlopende praktijk door meer online zichtbaar te zijn. Eén voordeel: het is geen hogere wiskunde. Iedereen kan het. Stapje voor stapje kan ook jij meer online zichtbaar worden. Zonder dat het je al te veel tijd kost.

Contact

Helena Smit
helena@visibilitas.nl
+31 (0) 6 52153405

 

Social media

 

(c) 2019 Visibilitas  |  Privacyverklaring  |  Cookieverklaring  |  Algemene voorwaarden