Selecteer een pagina

Een van mijn basisschoolbesties wist het al op jonge leeftijd: ik word later de beste mama van de hele wereld. En dat is gelukt en ze is supergelukkig. Een succesvolle mama.

Ik had in mijn basisschooltijd nog niet zo’n heel sterke ik-wil-geen-moeder-worden wens als nu, maar kreeg toen al kippenvel bij de gedachte.

Dat was zo niet wat ik later wilde worden. Ik wilde namelijk zeezoöloge worden met een specialisatie voor plankton etende walvissen. Ik zou de beste worden in mijn vak en de blauwe vinvis van uitsterven behoeden. Heel specifiek voor een kindje van 8 en niet heel erg realistisch misschien, maar een druk gezinsleven zou mijn missie alleen maar in de weg staan, was mijn gedachte.

Die ontbrekende moedergevoelens zijn gebleven, de wil om zeezoöloge te worden is verdwenen. Mede door mijn liefde voor films als Jaws durf ik de zee niet in. Beetje lastige combinatie…

Op werkgebied richt ik mij nu op zoveel mogelijk paramedici met een eigen praktijk te helpen om een succesvolle praktijk te runnen. Elke stap vooruit, ‘groot’ en ‘klein’ geeft mij zo’n boost. Het beste in een praktijkhouder naar boven halen, het vertrouwen geven in zijn/haar eigen kunnen, daar gaat het mij om tijdens het coachingstraject. Aansluitend bij iemands wensen en talenten. Wat voor degene uiteindelijk als succesvol bestempeld wordt. Want succesvol en een succesvolle praktijk runnen is voor iedereen anders.

De een wil orde in de chaos. Want ergens onder die berg aan acties die móéten ligt een goudmijn van een praktijk.

De andere praktijkhouder wil pro-actief haar praktijk runnen in plaats van reactief en overal maar achteraan te hobbelen.

Weer een ander wil een betere combinatie tussen de praktijk en privé. Want de kinderen en man klagen dat mama zoveel weg is en weinig tijd en energie heeft om leuke dingen mee te doen.

Het lijkt misschien dat succesvol draait om geld verdienen. Veel geld. Je wordt er online de laatste tijd mee platgegooid. Of is dat de bubbel waar ik inzit? Maar soms is genoeg ook genoeg. Het hoeft niet altijd meer meer meer.

Met deze post wil ik alleen maar zeggen dat succes(vol) vooral zit in wat je gelukkig maakt. Waar je energie van krijgt. Waar je trots op bent en mag zijn. En dat is voor een ieder weer anders.

Wanneer ben jij succesvol als praktijkhouder?