Selecteer een pagina

Toen ik nog als teamleider behandelzaken in de ouderenzorg werkte werd het ook al steeds moeilijker om aan goed personeel te komen. Steeds minder sollicitaties op openstaande vacatures. Toen dacht ik nog dat het aan de lagere populariteit van de ouderenzorg lag.

Nu ik als praktijkadviseur werk in de eerste lijn, zie ik ook steeds meer vacatures langer open blijven staan. Ik denk dat het feit dat er meer vacatures openbaar staan al een teken is. Voorheen was het zo dat veel vacatures onderling via het eigen netwerk werden opgevuld, maar dat is niet meer toereikend om de gaten op te vullen.

Bij het zien van het bericht van Bianca Rootsaert, directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, was ik dan ook niet verbaasd. ‘In 2030 wordt er een groot tekort aan (paramedisch) zorgpersoneel verwacht.’

Oplossing van het probleem in de eerste lijn zal denk ik onder andere liggen in het meer efficiënter werken en het zoeken naar mogelijkheden om te kunnen opschalen in aantal te behandelen/begeleiden cliënten. Uiteraard met de voorwaarde dat er maatwerk mogelijk blijft en voldoende kwaliteit van zorg is.

Het is altijd een uitdaging om hier met eigenaren van een paramedische praktijk mee aan de slag te gaan. Ook omdat out of the box denken en je niet te veel laten leiden door wat de standaard uitvoering is in het werkveld, veel moed en doorzettingsvermogen vragen.

Het geeft mij in ieder geval nog meer motivatie om mij voor eigenaren van een paramedische praktijk in te zetten. Wil je met mij sparren hoe jij ook jouw praktijk efficiënter kunt inrichten? Op heb je een andere vraag op het gebied van praktijkvoering en/of ondernemerschap in de eerste lijn? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.