Selecteer een pagina

Ben jij paramedicus en heb je een eigen praktijk?

Download mijn gratis e-book

Ben je constant achter jezelf aan het aanhobbelen? Verkeer je 9 van de 10 keer in stress-modus omdat alles wat moet binnen jouw paramedische praktijk het plezier in je werk danig op de proef stelt?

Dat hoeft niet! Er is een oplossing en die is voor iedereen anders.

Zeg nou zelf. Je hebt het mooiste vak van de wereld.

In jouw praktijk maak jij op dagelijkse basis het verschil voor jouw cliënten. En ze lopen met je weg. En jij met hen.

Toch voel je je onrustig. Gestrest zelfs. Was het maar zo’n feest dat je de hele dag met je cliënten kunt bezig zijn. Maar het runnen van de praktijk vraagt ook veel tijd en energie. Steeds meer lijkt het wel. En dan die steeds meer weer toenemende administratiedruk!!! En als je er nou ook nog eens iets aan overhield qua inkomsten… Pfff.

Als businesscoach voor paramedici, help ik paramedische praktijkeigenaren zoals jij naar een goedlopende praktijk. Dit doe ik door je te leren hoe je slimmer kunt werken rekening houdend met alle regels, ontwikkelingen, protocollen, structuren enz die in de gezondheidszorg gelden én met het aanspreken van je talenten, creativiteit en originaliteit.

Het resultaat: rust in je agenda en in je hoofd en plezier in je werk. En vertrouwen in jezelf dat je rete-goed bezig bent.

Als praktijkeigenaar heb je naast je baan als paramedicus, een andere baan, namelijk die van ondernemer.

Bij het runnen van een praktijk komt veel kijken zoals:

 • administratie;
 • kwaliteitszorg;
 • up-to-date houden van kennis en vaardigheden;
 • acquisitie en netwerken;
 • marketing;
 • personeelsmanagement en leiderschap;
 • financiën;
 • wet- en regelgeving;
 • oh ja, en laten we het behandelen van cliënten natuurlijk niet vergeten 😉.

Heel veelzijdig dus. Of moet ik zeggen: ‘Heel veelzijdig dus.’ En het zijn belangrijke taken, want als een van bovenstaande niet goed is geregeld, gaat het op den duur ergens wringen. Hobbel je achter jezelf aan, met alle gevolgen van dien.

Ondernemer zijn in de eerstelijnszorg is vaak niet iets waar je bewust voor hebt gekozen. Je bent er als het ware ingerold. Je wilde graag op jouw manier cliënten behandelen en begeleiden. Of je kon geen baan in loondienst vinden en bent daarom je eigen praktijk begonnen.

Het jammere is dat praktijkvoering en ondernemerschap maar mondjesmaat in een paramedische opleiding aan bod komt. En tot een paar jaar geleden nog helemaal niet!

Met vallen en opstaan heb je je jouw rol als praktijkeigenaar eigen gemaakt. Maar je vraagt je wel regelmatig af of je het wel goed doet. Of het ook beter, efficiënter of leuker kan.

Herken je je in één of meerdere van onderstaande punten:

 • Je werkt je een slag in de rondte, maar houdt onder de streep maar weinig werkplezier en inkomsten over;
 • Je krijgt steeds meer administratie en het grootste deel is ook nog eens niet-declarabel;
 • Je vindt het lastig om nieuwe wetgeving en relevante ontwikkelingen die voor jouw praktijk van toepassing zijn bij te houden en toe te passen;
 • Je hebt één of meerdere keren op het punt gestaan om te stoppen met je praktijk en een baan in loondienst te zoeken;
 • Je geeft inmiddels leiding aan een team of je staat op het punt om je eerste personeelslid aan te nemen, maar van personeelsmanagement en leiderschap heb je geen kaas gegeten;
 • Je bent al een aantal jaren praktijkeigenaar, maar vraagt jezelf regelmatig af of jouw manier van praktijkvoering niet beter, simpeler, leuker kan.

Eén of meerdere keren een ja? Dan is het tijd om daar wat aan te doen. Want ongemerkt slurpen dit soort zaken enorm veel energie. Energie die je beter in het begeleiden van jouw cliënten kunt besteden. Of in het uitbouwen van jouw imperium 😉

businesscoach voor paramedici

Het kan anders

Misschien denk je wel: dat hoort er nou eenmaal bij. Ja en nee. Het kan anders. Nee, het MOET anders!

Want als jouw werkplezier, jouw combinatie tussen werk en privé en/of de inhoud van jouw portemonnee in het geding komt, is dat echt geen goede zaak.

Daar heb jij niets aan, jouw personeel (als je die hebt) niet en jouw cliënten al helemaal niet. En als je je werk mee naar huis neemt, heeft je privé omgeving er ook nog eens last van.

Misschien heb je al vaker pogingen ondernomen om je praktijkvoering te veranderen. Maar op de een of andere manier lukt het niet, want:

 • Je gaat zo op in je werk, dat je niet eens de tijd lijkt vrij te kunnen maken om jouw praktijk tegen het licht aan te houden en jouw praktijkvoering te evalueren;
 • Of je ziet door de veelheid aan taken en kansen door de bomen het bos niet meer en/of je weet niet waar je moet beginnen;
 • And last but not least: Verandering in de gezondheidszorg (je praktijk inrichten zodat het bij jou past in plaats van wat gebruikelijk is), dat vraagt moed. Veel moed. Het is een sector die draait om regels, protocollen, hiërarchie en financieringsvraagstukken. Kom jij daar een beetje tegen de stroom inroeien…
businesscoach voor paramedici

Wie ben ik?

Mijn naam is Helena Smit, businesscoach voor paramedici.

Ik ben geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Rotterdam. Mijn Rotterdamse tongval wordt naarmate de dag vordert iets sterker. Voornamelijk omdat ik een echt ochtendmens ben en dan nog de energie kan opbrengen om zo goed mogelijk ABN te praten.

Toen ik na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek bij een landelijke eerstelijns diëtistenorganisatie kwam te werken, werd de ondernemer in mijn wakker geschud. Ik had een leidinggevende die mij het vertrouwen gaf om mijn eigen pad te gaan. Wat uiteindelijk resulteerde in de best lopende praktijk van de organisatie, met meerdere locaties, overvolle spreekuren, meerdere diëtisten en diverse andere projecten. Hoe meer tijd ik stak in acquisitie, het verbeteren van de werkprocessen en op de hoogte blijven van ontwikkelingen binnen de gemeente en pro-actief hierop te reageren, hoe beter de praktijk liep.

Praktijkvoering en ondernemerschap vond ik geweldig, het begeleiden van cliënten met hun voedingspatroon minder. Ik vervolgde mijn carrière in de wereld van de eerstelijns paramedie en werkte als beleids-, project- en communicatieadviseur bij onder andere diverse paramedische beroepsverenigingen, belangenorganisaties en ik was jaren leidinggevende van een (para)medisch team in de ouderenzorg (intramuraal en eerstelijn). In de tussentijd volgde ik de masteropleiding Zorgmanagement.

Ik help paramedische praktijkeigenaren zoals jij naar een goedlopende praktijk. Dit doe ik door je tijdens het coachingstraject te leren hoe je slimmer kunt werken rekening houdend met alle regels, ontwikkelingen, protocollen, structuren enz die in de gezondheidszorg gelden én met het aanspreken van je talenten, creativiteit en originaliteit.

Het resultaat: rust in je agenda en in je hoofd en plezier in je werk. En vertrouwen in jezelf dat je rete-goed bezig bent.

Lees hier mijn verhaal

Wil je weten of ik in jouw specifieke situatie kan helpen?

Mijn aanbod

Visibilitas - 3 maanden VIP traject paramedici praktijkhouder

6 maanden 1-op-1 coachingstraject

Kosten:
2500,- exclusief btw
of 440,- exclusief btw in 6 maandelijks termijnen

Ik wil meer informatie

“Ik heb Helena leren kennen als een positieve hands-on businesscoach. De kracht van Helena is dat zij op professionele wijze het overzicht weet te houden tijdens verschillende projecten, waarbij zij gebruik maakt van haar kennis, netwerk en ervaring. Ze kan kleine beginnende ideeën omzetten naar concrete plannen en deze ook effectief uitvoeren. Ze kan goed schakelen tussen verschillende rollen en taken.

Kortom: Helena is gemotiveerd, neemt verantwoordelijkheid en verdiept zich in een project en is daarbij prettig in omgang, met leuke humor! Ik vond het erg leuk, leerzaam en inspirerend om met haar samen te werken en kijk stiekem al uit naar het volgende project!”

Lisanne Wernsen

Communicatieadviseur VvOCM

“Via podcasts, online programma’s en boeken weet ik inmiddels al redelijk wat over ondernemen. Maar met alleen kennis kom ik er niet. Tijdens een sparringssessie met Helena kreeg ik precies wat ik in een 1:1 contact zoek, namelijk een ruimere blik op wat er voor mij mogelijk is. Ik ben superblij dat Helena met de mogelijkheden voor een nieuw bedrijf heeft meegedacht. We kwamen tot een optie waar ik zelf nog nooit over nagedacht heb, maar waar ik mijn sterke punten goed kan inzetten.

Ilse

Technisch geneeskunde academisch ziekenhuis

Werkervaring oa

NVD
Vereniging van Oefentherapie Cesar Mensendieck - Visibilitas
Paramedisch Platform Nederland - Visibilitas
Partnerschap Overgewicht Nederland
Stuurgroep Ondervoeding

“Helena is een prettig persoon om mee samen te werken, ze is een slimme dame en ze weet van aanpakken. Ook op het gebied van communicatie heeft Helena onwijs veel kennis van online media (sociale media en websites, Google Analytics, etc). “

Suzanne Levering

Communicatiemedewerker Partnerschap Overgewicht Nederland

Over Helena | Visibilitas

Als praktijkadviseur help ik paramedische praktijkeigenaren naar een goedlopende praktijk. Dit doe ik door hen te leren hoe ze slimmer kunnen werken rekening houdend met alle regels, ontwikkelingen, protocollen, structuren enz die in de gezondheidszorg gelden én met het aanspreken van hun talenten, creativiteit en originaliteit.

Het resultaat: rust in hun agenda en in hun hoofd en plezier in hun werk. En vertrouwen in zichzelf dat ze rete-goed bezig zijn.

Contact

Helena Smit
helena@visibilitas.nl
+31 (0) 6 52153405

 

Social media

KvK: 64498301

BTW id: NL001795293B17