Selecteer een pagina

Ik hoor het mijn business coach Tineke Zwart regelmatig zeggen. En dan denk ik altijd bij mijn eigen: ja, hear, hear. Maar daar bleef het dan ook bij. Daar zit namelijk een blinde vlek van mij. Ik zet toch mooie stappen om mijn aanbod onder de aandacht te brengen?

Ja en nee. Het zit zo:

5 jaar geleden startte ik als freelance online communicatieadviseur. Vooral binnen de (paramedische) zorgsector. Ik zag dat er vraag was vanuit het werkveld, ik kon leveren en ik was wel toe aan een carrièreswitch. Hoppetaa, ik ging ervoor.

Ik vind het tof om te doen. Leuke klanten, het verdient lekker en het kost me totaal geen moeite. Hoe relaxt wil je het hebben?

Toch, ik liep al jarenlang rond met het idee dat ik paramedici wil coachen, hen sterker maken op het gebied van ondernemerschap en management van hun praktijk zodat ze nog meer impact kunnen maken. Het brede organisatorische plaatje dus. Daar ligt mijn kracht. Plus het is heel hard nodig dat de paramedische sector de waardering krijgt die het naar mijn idee zo hard verdiend. En nee, niet alleen financieel. Maar ook het besef dat al die paramedische beroepen onmisbaar zijn.

Maar ja, wie zit daar nou op te wachten? En: Ik ga toch niet mijn goedlopende business als online communicatieadviseur zomaar aan de wilgen hangen? Wat nou als ik faal? Beren, beren, beren.

Nou komt-ie:  What got you here, won’t get you there. Dit weekend begon ik aan het boek The Big Leap van Gay Hendricks en toen viel opeens het kwartje.

In het boek schrijft Hendricks over de Zone of Excellence en de Zone of Genius. En ik realiseerde me opeens dat ik lekker in mijn Zone of Excellence zat te zitten ipv in mijn Zone of Genius. Want: dat is lekker veilig. Maar ik hou me hierdoor ook onnodig klein. Want om echt impact te maken met mijn werkzaamheden, moet ik naar de basis. Naar die hardwerkende paramedicus die mijn holistische hulp nodig heeft als praktijkcoach. En dat betekent (nog meer) loslaten van wat ik nu heb.

Ik mag die plek pakken van mezelf en impact maken. Daar gaat mijn ondernemersvuur en mensenmenshart echt van aan. Ik kan dit! Ik wil dit! En ik ga dit gewoon doen!

Op 21 en 31 maart houd ik mijn webinar: 3 stappen voor meer rust en plezier in het runnen van je paramedische praktijk. Meld je aan en leer hoe ook jij beter, simpeler, efficiënter en leuker jouw praktijk kunt runnen. Schrijf je in via: https://visibilitas.nl/webinar/